Az új PH-TECH 86 tolóablak rendszerek, amelyeket a Kanadai PH-TECH licenc alapján hazai gyártásban készítenek, még sokoldalúbbak, mint az előző verzió. Az optimalizált fejlesztéseknek köszönhetően ez a műanyag  ablakrendszer nemcsak kültéri, hanem beltéri tér elválasztására is kiválóan alkalmasak.

A gyártó felhasználóbarát üzletpolitikájának köszönhetően, meghallgatva a megrendelői igényeket az új rendszer már kompatibilis az 1 rétegű üvegezéssel ami a beltéri felhasználásnál ideális választás lehet, hanem a hőszigetelés, hanem a tér elválasztás és a funkcionalitás van előtérbe.

Ennek eredményeként csökkenthető az üvegsúly, és a precíziós mechanika megkönnyíti az ablak működését, miközben kedvezőbb árat kínál.

PH-TECH 86 - Emelő ablakok

Ablakot választani fontos kérdés, mert a nyílászáró minősége és milyensége hatással van a ház vagy lakás energiafogyasztására, a komfort érzetet is nagymértékben befolyásolja, hogy az ablakok milyenek. Az emelő ablakok leginkább nyugaton elterjedtek, de már hazánkban is kezdik felfedezni pozitív tulajdonságaikat. Melyek az emelő ablakok előnyei és miért érdemes ezeket a nyílászárókat választani? Az emelő ablakok helytakarékosak, hiszen az ablak maga az ablakkeretben elhelyezett sínben mozog. Nincsenek ablakszárnyak, amelyeket ki kellene kerülni vagy teret foglalnának. Az emelő ablakok kezelése egyszerű és biztonságos, hiszen működésük csak a le és fel mozgatást jelenti. Nem szembesülünk a beragadt fogantyúk és elfordíthatatlan kilincsek problémájával. Emellett a tisztításuk is könnyen elvégezhető, mert kibillenthetőek, így nincs szükség nyújtózkódásra, veszélyes egyensúlyozásra sem.

Hogyan működik az
Emelő ablak

Az egy emelő típusú ablak alsó panelje (szárnya) a tokban felfelé és lefelé mozogva biztosítja a szerkezet működését, a felső része fix. Legnagyobb előnye a helytakarékosság, mert használat közben nem vesz el helyet sem a belső sem a külső térből. További nagy előnye az ablaknak, hogy a fel és le mozgatás közben a mozgó panel abban a pozícióban ahova beállítjuk, ott megáll.

Így tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a zárt és a teljesen nyitott állapot közé bárhova, ráadásként mivel a mozgó panel alsó- felső részei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. Ezt a működtetést a tokba épített speciális ellensúlyos rugórendszer biztosítja.

PH-TECH 86 - Toló ablak

Ablakot választani fontos kérdés, mert a nyílászáró anyag minősége, és felépítése hatással van a ház, vagy a lakás energiafogyasztására, valamint a komfort érzetet is nagymértékben befolyásolja, hogy az ablakok hogyan működtethetők. A toló ablakok leginkább nyugaton elterjedtek, de már hazánkban is kezdik felfedezni pozitív tulajdonságaikat. Melyek a toló ablakok előnyei és miért érdemes ezeket a nyílászárókat választani? A toló ablakok helytakarékosak, hiszen az ablak szárnya az ablakkeretben elhelyezett sínben mozog. Nincsenek befele nyíló üvegtáblák, amelyeket ki kellene kerülni, vagy teret foglalnának. A toló ablakok kezelése egyszerű és biztonságos. Nem szembesülünk a beragadt fogantyúk, és elfordíthatatlan kilincsek problémájával. Emellett a tisztításuk is könnyen elvégezhető. A szellőztetés pedig tetszőlegesen állítható.

Hogyan működik a
Toló ablak

Az egy toló típusú ablak belső panelje ( szárnya ) a tokban oldal irányba jobbról balra vagy balról jobbra mozogva biztosítja a szerkezet működését, külső panelje pedig fix. Legnagyobb előnye a helytakarékosság, mert használat közben nem vesz el helyet sem a belső sem a külső térből, valamint az egyszerű görgőkön guruló, hibamentes működés.

Tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a mozgó panelt nyithatjuk akár résnyire, vagy akár teljesen áttolva az ellenkező oldalra. Az ablak paneljei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. A termék rendelhető jobbos és balos kivitelben

Így tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a zárt és a teljesen nyitott állapot közé bárhova, ráadásként mivel a mozgó panel alsó- felső részei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. Ezt a működtetést a tokba épített speciális ellensúlyos rugórendszer biztosítja.

Helytakarékos

Konstrukciójából adódóan, mivel a mozgatás a tokon belül történik, a működtetése nem vesz el helyet a belsőtérből. Ezzel ideális kisebb helyiségek nyílászárójának.

Nincs több gond a huzattal

Mivel nincs nyílószárny, így nem csapkodja a huzat. Nem áll fent, hogy a huzat hatására becsapódik az ablakszárny és betörik az üveg.

Egyszerű karbantartás

A toló és emelő paneles ablakok takarítása jelentősen egyszerűbb és könnyebb mint a hagyományos ablakoké.

Beépített szúnyogháló

A toló és emelő paneles ablakok esetében a profil úgy lett kialakítva, hogy gyárilag rendelhető integrált szúnyoghálóval. Ez a megoldás költséghatékony és jobb megoldás mint az utólagos felszerelés.

Bárhol megállítható panelek

Minden toló és emelő paneles ablak mechanikus rendszere úgy lett megtervezve, hogy az a nyithatóságon belül bárhol megállítható, ezzel egyszerűen szabályozható a szellőzés intenzitása. 

Környezet barát

Környezet barát ólommentes gyártástechnológiával, kálcium-cink adalékok felhasználásával készül. A magas hőszigetelési képesség csökkenti a ház fűtésienergia felhasználását és CO kibocsájtását.

PH-TECH 86 Rendszer értékei

Tok szélesség
0 mm
Üveg érték
Ug= 0 W/m2K
Teljes szerkezet
Uw= 0 W/m2K
  • PH-TECH
  • PH-TECH
TECHNIKAI JELLEMZŐK PH-TECHPH-TECH
TECHNIKAI JELLEMZŐK
86
122
Teljes tok szélesség86 mm122 mm
Tokbeépítési mélység82 mm82 mm
Üveg hőátbocsájtásUg=1.1 W/m2KUg=1.0 W/m2K
Hőátbocsájtási tényezőUg=1.5 W/m2KUg=1.35 W/m2K
Minimum méret50x60 cm50x60 cm
Maximum méret
toló ablak esetén
195x165 cm195x165cm,
240x155cm
Maximum méret
emelő ablak esetén
100x150 cm100x150 cm
Felhasználási ajánlásKültér és beltérKültér
Beépített szúnyoghálóFIXFix
Toló paneles
Működés1 panel mozgatható Akár 2 panel mozgatható
MegnézemMegnézem

Mennyire találta hasznosnak ezt a bejegyzést?

Kattintson a csillagokra!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat számláló: 0

Meg nem szavazott senki! Legyen Ön az első értékelő.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?