A PH-TECH 122 tolóablak rendszerek a Kanadai PH-TECH licenc alapján készülnek Magyarországon, és kifejezetten kültéri felhasználásra alkalmasak. A PH-TECH 122 toló és emelő paneles ablakok melegperemes üvegezéssel rendelkeznek, amelyek jobb hőszigetelést biztosítanak, mint a PH-TECH 86-os rendszerek. A PH-TECH 122 több szempontból is fejlettebb az elődénél és a 86-os ablak rendszernél. A javított hőszigetelés mellett két vagy három paneles toló és emelő kivitelben is elérhetőek, és széles méretválasztékban kaphatóak. A PH-TECH 122 tolóablak rendszerek ideális megoldást jelentenek a nagy üvegfelületek kialakítására, mivel nem foglalnak helyet a nyitáskor, és könnyen kezelhetőek. A PH-TECH 122 tolóablak rendszerekkel modern és energiatakarékos otthont teremthet magának.

PH-TECH 122 - Emelő ablakok

Az ablak kiválasztása fontos döntés, mivel annak minősége és jellege jelentős hatással van az épület energiafogyasztására és a benne élők komfortérzetére. Az emelő ablakok egyre népszerűbbé válnak hazánkban is, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Miért érdemes tehát az emelő ablakokat választani?

Az emelő ablakok rendkívül praktikus megoldást kínálnak a nyílászárók terén. A PH-TECH 122 esetében nem csak az alsó de igény esetén a felső szárny is fel és le mozgatható a tokban. Ez a kialakítás előnyös helytakarékosságot eredményez, hiszen használat közben nem vesznek el helyet sem a belső, sem a külső térben. Emellett az emelő ablakok rugalmas szellőztetést tesznek lehetővé, mivel a mozgó szárnyat bármely pozícióban lehetséges megállítani. Így könnyedén beállítható a szellőztetés mértéke a zárt és a teljesen nyitott állapot között bármely szinten.

Az emelő ablakok további előnye, hogy a mozgó szárny alsó és felső része a tokba vezetődik, így nem csapkodhatja őket a huzat. Ez biztosítja a csendes és stabil működést. Az emelő ablakokban található speciális ellensúlyos rugórendszer pedig a sima és könnyű működtetést garantálja.
Az emelő ablakok helytakarékosak, hiszen az ablak maga az ablakkeretben elhelyezett sínben mozog. Nincsenek ablakszárnyak, amelyeket ki kellene kerülni vagy teret foglalnának. Az emelő ablakok kezelése egyszerű és biztonságos, hiszen működésük csak a le és fel mozgatást jelenti. Nem szembesülünk a beragadt fogantyúk és elfordíthatatlan kilincsek problémájával. Emellett a tisztításuk is könnyen elvégezhető, mert kibillenthetőek, így nincs szükség nyújtózkodásra, veszélyes egyensúlyozásra sem.

Hogyan működik az
Emelő ablak

Az emelő típusú ablak alsó, vagy akár mind két panelje (rendelés függvényében) a tokban felfelé és lefelé mozogva biztosítja a szerkezet működését. Legnagyobb előnye a helytakarékosság, mert használat közben nem vesz el helyet sem a belső sem a külső térből. További nagy előnye az ablaknak, hogy a fel és le mozgatás közben a mozgó panelek abban a pozícióban ahova beállítjuk, ott megáll.

Így tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a zárt és a teljesen nyitott állapot közé bárhova, ráadásként mivel a mozgó panel alsó- felső részei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. Ezt a működtetést a tokba épített speciális ellensúlyos rugórendszer biztosítja.

PH-TECH 122 - Toló ablakok

Az ablakválasztás rendkívül fontos szempont, mivel az ablakanyag minősége és felépítése hatással van az épület energiafogyasztására és a komfortérzetünkre. A toló ablakok egyre népszerűbbek, nemcsak Nyugaton, hanem hazánkban is, és számos előnnyel rendelkeznek. A PH-TECH 122 toló ablakok különböző variációkban elérhetők, beleértve az egy-, két- vagy akár hárompanelest is. Az erősített profil kialakítás lehetővé teszi nagy méretű üvegfelületek kialakítását az ablakokban.

A toló ablakok helytakarékosak, mivel a szárnyuk a keretbe épített sínen mozog. Nincsenek befelé nyíló üveglapok, amelyeket kikerülni vagy helyet szorítani kellene. A toló ablakok könnyen kezelhetők és biztonságosak. Nem kell megküzdenünk beragadt fogantyúk vagy elfordíthatatlan kilincsek problémáival. Emellett könnyen tisztíthatók is. A szellőztetést pedig tetszés szerint állíthatjuk be.

Hogyan működik a
Toló ablak

A toló típusú ablak belső panelje ( rendelés szerint ) a tokban oldal irányba jobbról balra vagy balról jobbra illetve mind két panelt mozogva biztosítja a szerkezet működését.  Legnagyobb előnye a helytakarékosság, mert használat közben nem vesz el helyet sem a belső sem a külső térből, valamint az egyszerű görgőkön guruló, hibamentes működés.

Tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a mozgó panelt nyithatjuk akár résnyire, vagy akár teljesen áttolva az ellenkező oldalra. Az ablak paneljei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. A termék rendelhető jobbos és balos kivitelben

Így tetszőlegesen beállítható a szellőztetés mértéke,  a zárt és a teljesen nyitott állapot közé bárhova, ráadásként mivel a mozgó panel alsó- felső részei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. Ezt a működtetést a tokba épített speciális ellensúlyos rugórendszer biztosítja.

Helytakarékos

Konstrukciójából adódóan, mivel a mozgatás a tokon belül történik, a működtetése nem vesz el helyet a belsőtérből. Ezzel ideális kisebb helyiségek nyílászárójának.

Nincs több gond a huzattal

Mivel nincs nyílószárny, így nem csapkodja a huzat. Nem áll fent, hogy a huzat hatására becsapódik az ablakszárny és betörik az üveg.

Egyszerű karbantartás

A toló és emelő paneles ablakok takarítása jelentősen egyszerűbb és könnyebb mint a hagyományos ablakoké.

Beépített szúnyogháló

A toló és emelő paneles ablakok esetében a profil úgy lett kialakítva, hogy gyárilag rendelhető integrált szúnyoghálóval. Ez a megoldás költséghatékony és jobb megoldás mint az utólagos felszerelés.

Bárhol megállítható panelek

Minden toló és emelő paneles ablak mechanikus rendszere úgy lett megtervezve, hogy az a nyithatóságon belül bárhol megállítható, ezzel egyszerűen szabályozható a szellőzés intenzitása. 

Környezet barát

Környezet barát ólommentes gyártástechnológiával, kálcium-cink adalékok felhasználásával készül. A magas hőszigetelési képesség csökkenti a ház fűtésienergia felhasználását és CO kibocsájtását.

PH-TECH 122 Rendszer értékei

Tok szélesség
0 mm
Üveg érték
Ug= 0 W/m2K
Teljes szerkezet
Uw= 0 W/m2K
  • PH-TECH
  • PH-TECH
TECHNIKAI JELLEMZŐK PH-TECHPH-TECH
TECHNIKAI JELLEMZŐK
86
122
Teljes tok szélesség86 mm122 mm
Tokbeépítési mélység82 mm82 mm
Üveg hőátbocsájtásUg=1.1 W/m2KUg=1.0 W/m2K
Hőátbocsájtási tényezőUw=1.5 W/m2KUw=1.35 W/m2K
Minimum méret50x60 cm50x60 cm
Maximum méret
toló ablak esetén
195x165 cm195x165cm,
240x155cm
Maximum méret
emelő ablak esetén
100x150 cm100x150 cm
Felhasználási ajánlásKültér és beltérKültér
Beépített szúnyoghálóFIXFix
Toló paneles
Működés1 panel mozgatható Akár 2 panel mozgatható
MegnézemMegnézem

Mennyire találta hasznosnak ezt a bejegyzést?

Kattintson a csillagokra!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat számláló: 0

Meg nem szavazott senki! Legyen Ön az első értékelő.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?