cl-slide-title-border-light
cl-slide-title-border-light

A tartósság és a stílus találkozása

Alumínium műanyag ablak

A jövő ablak a mában

Ismerje meg az EGYEDI alumínium borításos műanyag nyílászárókat!
Magas élettartam és elegancia egybe
gyúrásából született

Ha egy Elegáns megjelenésűMagas élettartamúPrémium minőségű műanyag nyílászárót keres

A külső oldali alumínium borításos műanyag nyílászárók egyre népszerűbbek a magyar piacon, hiszen számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos ablakokkal szemben. De mi is pontosan ez a típusú nyílászáró, és milyen előnyei vannak? Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a külső oldali alumínium borításos műanyag nyílászárók főbb jellemzőit, előnyeit és hátrányait. A külső oldali alumínium borításos műanyag nyílászárók olyan ablakok, amelyeknek a műanyag keretét egy vékony alumínium lemez borítja a külső oldalon. Ezáltal a nyílászárók megkapják a műanyag ablakok hőszigetelő képességét és tartósságát, valamint az alumínium ablakok eleganciáját és ellenállóságát. A külső oldali alumínium borításos műanyag nyílászárók különböző színekben és formákban kaphatók, így könnyen illeszkednek a ház stílusához és ízléséhez.

Alumínium műanyag ablak RENDSZEREINK

SCHÜCO CT 70 Alumínium borítással

0
mm
Tok beépítési mélység
Uw=
0
W/mfK
Elérhető maximális hőszigetelés

Beépítésével nem csak az energiafogyasztást lehet jelentősen csökkenteni, amellyel költségmegtakarítást érünk el, hanem egyúttal a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesszük. A SCHÜCO CT 70 műszaki paramétereivel a jövő energetikai követelményeinek is megfelel. Az ideális hőszigetelést a megújult valódi EPDM tömítés és az újra tervezett geometriával lett javítva. A jobb geometria megnövelt szárnyrázárást biztosít, ami egységesen oldalanként 6-8 mm az ablak optimális működési beállításától függően, ezzel jelentősen javult a szigetelés és a szélnyomás védelem.

SCHÜCO LIVING alumínium borítással

0
mm
Tok beépítési mélység
Uw=
0
W/m2K
Elérhető maximális szigetelés MD változattal

A Schüco LivIng egy innovatív 7-kamrás műanyag nyílászáró rendszer, amely kétféle változatban rendelhető, a széltömítéses Living 82AS, és a maximális hőszigetelést biztosító középtömítéses Living 82MD. A középtömítéssel együtt a rendszer megfelel az ift Rosenheim passzívház szabványának. A Schüco LivIng Twin system műanyag nyílászáró rendszer kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal és keskeny homlokzati szélességekkel is rendelkezik. A fehér profilok modern, ezüstszürke tömítésekkel, a fóliázott profilok fekete tömítésekkel kaphatók.

Az alumínium műanyag ablakok főbb felhasználási területei

Alacsony energia felhasználású épületek

Ezeket speciális műanyag ablakokat a modern építészeti formák kedvelőinek ajánljuk. Ideális az alacsony energiafelhasználású lakóépületeknél és a passzívházaknál egyaránt. Az alumínium borítás kihangsúlyozza a ház High-tech jellegét, de a nyílászáró élettartamára is jótékony hatással van.

Közintézmények és társasági létesítmények

Az alumínium borításnak köszönhetően ez a műanyag nyílászáró ideális olyan közületi helyeken ahol az alumínium nyílászárót ki lehet váltani műanyag ablakra úgy, hogy a külső szemlélő kívülről azt látja az épületen alumínium ablakok vannak. Ezzel ideális költséghatékony megoldást tudunk biztosítani. Remekül alkalmazható iskolák, üzletek vagy irodaházak nyílászárójának.

Fontos megjegyezni Alumínium borításos műanyag ajtó kifelé nyíló kivitelben nem gyártható! 

A legtöbb ilyen típusú épületnél ( irodaházak, egyéb kormányzati épületek, iskolák, stb) a menekülési útvonal kijáratánál, az ajtóknak pl. tűzvédelmi szempontból is kifelé nyíló kivitelűnek kell lenni. Ilyen esetben ezeket az bejárati ajtókat hőhídmentes alumínium ajtókkal tudjuk kiváltani, míg a többi helyen maradhatnak a műanyag nyílászárók alumínium borítással. A külső oldalon a különbség nem lesz észrevehető.

 

Alumínium borításos műanyag ablak vagy Fóliás faerezetet utánzó

A RAL skála minden színében

A színes műanyag ablakokat már hosszú évek óta lehet megvásárolni, de még csak most jutottunk el addig, hogy a fóliázásnak, a szép, sokszor a fával is összekeverhető hatása mellett, van egy árny oldala is. Csak a fólia gyártója által meghatározott mintázatú ablakokat lehet készíteni, és bár ezek elég nagy palettát jelentenek, a gyárak igyekeznek az alap színekre redukálni a választékot standard és extra színekre bontva. Az alap színek általában az aranytölgy, dió és mahagóni, valamint egy ideje az antracit szürke. Néhány gyártónál további színek is elérhetőek, de általánosságba véve ezek a legsűrűbben előforduló színek. A többi szín már az extra szín amiket jelentősen magasabb extra szín felárral kezelnek.

A fóliázás ráadásul idővel megfakul, még ha nem is jelentősen, de a színek élénksége csökken, és az évek alatt kiderült, hogy a 220 cm felett szerkezetek esetében, a napsugárzástól a szerkezet deformációját okozhatja. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy a nyílászáró használhatatlan lesz, de a szigetelő képessége csökkenhet, és a meghibásodás esélye megnövekedhet.

Az alumínium műanyag ablak borítása ellenben, védi a nyílászárót a káros UW sugárzástól, az ablakok színezését tekintve nem vagyunk kompromisszumokhoz kötve, mivel a gyáraknak mindegy lényegében milyen színterezés kerül az ablak alumínium borítására. A megmaradó anyag továbbra is felhasználható a következő munkánál is.

MŰANYAG AJTÓ Alumínium borítással

0
mm
Tok beépítési mélység
Ud=
0
W/mfK
Tok rendszer hőszigetelése 82 mm tokvastagság esetén

Sokak számára még ismeretlen, de abszolút trendkombináció: műanyag-alumínium bejárati ajtók. Használja ki a műanyag-alumínium anyagkombináció előnyeit bejárati ajtaja esetében. A műanyag-alumínium (röviden PVC-ALU) bejárati ajtók a két világ legjobb tulajdonságait ötvözik: a kedvező árat az alumínium bejárati ajtó számos előnyével párosítva. Az ajtók tartósnak, időjárásállónak és könnyen tisztíthatónak számítanak. Emellett jó hőszigetelő tulajdonságokkal és magas szintű betörésvédelemmel rendelkeznek. Körülbelül egy jó választás, ha bejárati ajtóról van szó.

Az esztétika és a teljesítmény harmonikus keveréke

Fedezze fel a tökéletesség lényegét a Schüco Pure segítségével.

TOOP ALU

SCHÜCO

Termék jellemzői

Divider

Modern Design

Modern letisztult design, a 82 mm-es beépítési mélységű műanyag nyílászáró rendszer ütköző tömítéses 7 légkamrás kialakítással, az optimális hőszigetelésért.

Magasfokú Stabilitás

Optimális merevséget biztosító anyagában horganyzott acélmerevítés, a SCHÜCO által meghatározott gyári geometriával, és inercia értékkel.

Megbízható Működés és Biztonság

A legújabb fejlesztésű ROTO NX vasalat rendszerrel szerelve. Alapfelszereltségben hibás működésgátlót, és résszellőző funkcióval. Rendelhető RC2 fokozott biztonsági vasalattal.

Exkluzív kilincs

A klasszikus megjelenés ötvözve a modern flat designnal. Minden műanyag ablakunkhoz ajándékba adjuk a SCHÜCO Exkluzív kilincseit.

SCHÜCO kilincseink 4 választható színben kérhetőek.

Színek és felületek

SCHÜCO TOP ALU egyedi megjelenésű külső oldali alumínium borítás révén teljesen alumínium hatást kölcsönöz az ingatlan homlokzatán, a RAL skála bármely színében.

Környezet barát

Környezet barát ólommentes gyártástechnológiával, kálcium-cink adalékok felhasználásával készül. A magas hőszigetelési képesség csökkenti a ház fűtésienergia felhasználását és CO kibocsájtását.

Mennyire találta hasznosnak ezt a bejegyzést?

Kattintson a csillagokra!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat számláló: 0

Meg nem szavazott senki! Legyen Ön az első értékelő.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?