Nyílászáró.eu

Műanyag ablak, Fa nyílászáró, Beltéri ajtó 2006 óta

Árajánlat kérés ablak

Legyen szó műanyag ablakról vagy fa nyílászáróról, ha pontos elképzelése van, vagy csak kíváncsi mennyibe kerülne a legoptimálisabb áron műanyag ablakcseréje, netán a legolcsóbb ablak ár érdekli, pár kattintással egyszerűen küldheti el ajánlat kérését.

Árajánlat kérés

Függönyfal
Alumínium portál

HELYSZÍNI FELMÉRÉS


A helyszíni felméréssel kapcsolatos részletekért kattintson IDE

Műanyag ablak árainkból

műanyag nyílászáró ár

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy vásárlóink a legjobb német minőségű alapanyagokból készült, kizárólag hazai gyártósoron gyártott műanyag ablakokat tudjanak tőlünk megvásárolni. Ezért folyamatosan keressük az új piacokat, és egyeztetünk a beszállítóinkkal, a legjobb árak elérése érdekében, a minőség megtartása mellett.

Műanyag ablak üvegei

műanyag ablak üvegezések

tekintse meg műanyag nyílászáróinkba használt biztonsági, fokozottan hőszigetelő és dísz üvegezéseket.

Emelő toló erkélyajtó


Tekintse meg a egyedül álló emelő-toló erkélyajtó knálatunkat. Akadálymentes süllyesztet küszöbbel 19-22 cm-es tokvastagsággal és akár 6,5 méteres gyártási mérettel.

VEKA 70AD


Német prémium VEKA 70AD 5 légkamrás műanyag nyílászárók  kíváló ár/érték arányban. A VEKA profilból készült korszerű műanyag nyílászárók- kal minden ház csak nyerhet. A SOFTLINE rendszerek klasszikus vonalvezetése az enyhén lekerekített élekkel időálló és kitűnően harmonizál a legkülönbözőbb építé- szeti stílusokkal – legyen modern vagy hagyományos, új ház vagy felújítandó épület.

VEKA 82 MD


A VEKA A osztályú profiljaként a - DIN EN 12608 szabvány szerinti extraerős falazattal a legmagasabb europai minőségi normáknak megfelelő - SOFTLINE 82MD egyesíti a kiemelkedő energiatakarékosségi jellmezőket, a hoszú élettartamot, a stabilitást és a biztonságot.

Facebook

Biztonságos weboldal

Flipboard - Nyílászáró világ

Milyen nyílászáróra cseréljem régi ablakom? A fa ablak vagy a műanyag ablak az ideális választás 

A modern gyártástechnológiáknak köszönhetően az ablakok akár fából, akár műanyagból készülnek nagyban hozzájárulnak otthonunk energia-háztartásához, biztonságához vagy épp megjelenéséhez.

Az alábbi leírásban megvizsgáljuk milyen érvek szólnak a fa ablak és milyen a műanyag ablak mellett. Nem fogjuk azt mondani ezt vagy azt javasoljuk mivel minden ember más szempontok alapján akar nyílászárót vásárolni. Csak irányt mutatunk kiemelve mind két termék legjobb tulajdonságait pro-kontra lényegi eltérésekre is rá világítva.

Műanyag ablak, Műanyag ajtó

Talán a legfontosabb jellemzője a műanyag nyílászáróknak a rendkívül hosszú élettartam és a könnyű karbantartás.

Sokan a mai napig azért félnek a műanyag ablakot választani mert úgy gondolják a nyílászáró műanyag profilja idővel besárgul.

Ez a rém hír már nagyon rég nem igaz, hála a folyamatos fejlesztéseknek és szigorú gyártási előírásoknak. Az első generációs ablakoknál ilyen még előfordult valóban, de ezek a műanyag nyílászárók immár több mint 10 éve lettek beszerelve.

A mai korszerű műanyag ablakprofilok olyan UV stabilizátorokkal vannak ellátva amiknek köszönhetően a műanyag nyílászárók NEM SÁRGULNAK MEG!!!

A műanyag ablak beszerelése után penészesedik a fal. A régi fa ablakkal nem volt ilyen gond

Valóban létező jelenségről beszélünk de ha megvizsgáljuk a környezeti hatásokat és a ház/lakás szerkezetét akkor az új műanyag ablakok beszerelése után az alábbiak miatt jelentkezik első sorban ez a jelenség.

  • A ház/lakás szigetelése nem megfelelően lett kialakítva, a plafonon a sarokban megjelenő penészfolt arra enged következtetni hőhíd van a  födémben.
  • A helyiség nem megfelelő szellőztetése, naponta legalább 2x 4-5 percre nyissuk ki az új műanyag nyílászárókat. Ezzel a szobában lévő páratartalmat a normális értékre csökkenthetjük.
  • Nagy páratartalommal járó tevékenység a ruha szárítás. Ha az adott helyiségben a ruhákat szárítjuk elkerülhetetlen a páratartalom megnövekedése, ezért javasolt a résszellőző használata. Hogy mi a rés szellőző bővebb tájékoztatás nyújtunk a  hogyan válasszunk új nyílászárót ismertetőnkben.
Szimpatikus lenne a műanyag ablak de szeretném ha a fa ablak hatását keltené

színes műanyag ablakÉlethű mintázatú un. Renolit fóliával készülő műanyag nyílászárók vásárlása esetén nem muszáj a fehér műanyag ablakot választanunk. Ezek a kiváló minőségű fóliák nem csak több színben, de akár fa hatással is megvásárolhatóak, mind két oldalon színes műanyag nyílászáró vagy csak egy oldalon színes kivitelű nyílászáró választásával. A legkedveltebb színek az aranytölgy, a mahagóni és a dió. Fontos megjegyezni az új színes műanyag nyílászárókhoz fólia és szín azonos beltéri könyöklőket és takaró léceket egyaránt lehet vásárolni.

 Fóliás műanyag nyílászáróink 

 A műanyag nyílászárók általános árairól

Minden kétséget kizáróan a műanyag nyílászáró árait ha összehasonlítjuk a fa nyílászáróéval jelentős eltérést látunk. A műanyag nyílászáró standard kivitelben - értjük ez alatt az 5 légkamrás műanyag ablakot fehér színben - a legolcsóbb választás akár 30-60% -kal olcsóbb mint fa társa. Kínálatunkban a legkedvezőbb árfekvésű nyílászáró a Salamander / Hevestherm SL 76. A legoptimálisabb választás ár/érték tekintetében az Aluplast ideal 7000 műanyag ablak vagy a Horizont PS Penta Plus műanyag ablakaink.

Nem árt elmondanunk, hogy a színes műanyag nyílászárók a színezés függvényében 25-35%-os felárral bírnak.

Nagyon fontos megjegyezni a műanyag ablakok hiába egyszerűen tisztán tarthatók és nem különösebben kényesek, karbantartásukról ugyan úgy gondoskodni kell. Javasolt elolvasni az alábbi írásunkat mivel a legtöbb forgalmazó nem vagy csak részlegesen mondja el hogyan növeljük élettartamát műanyag nyílászáróinknak.

 A műanyag ablak karbantartása  

Fa ablak, fa ajtó

A fa évszázadok óta alapvető anyaga a nyílászáróknak. Az utóbbi 10-15 évben kezdett teret hódítani a műanyag nyílászáró, de hiába a  kedvezőbb árfekvésük vagy a könnyebb karbantarthatóságuk nem tudják a piacról leszorítani a fa ablakokat.

Ennek több oka van. Egy felől sokan idegenkednek a műanyagtól, és lássuk be a fa nyílászáróknak már csak a tudata is melegebb otthonosabb érzetet keltenek.

A manapság a fa nyílászárók is ugyan olyan jól zárnak mint a műanyag ablakok, így a penészesedésre ugyan úgy oda kell figyelni ahogy azt a műanyag ablakoknál már taglaltuk.

A fa ablakot karban kell tartani

Ez már a kezdetek óta így van. A legjobb minőségű fából készülő nyílászárók is tönkre mennek idő előtt ha az alapvető tisztítási és karbantartási műveleteket nem végezzük el rajtuk.

Ilyen a fa nyílászárók felületkezelése, a natúr fából készült nyílászárókat minden esetben felület kezelni kell, az ablak beépítése után!!!

A vasalatok évenkénti olajozása vagy a gumi tömítések szilikonos vagy glicerines át törlése évente legalább 2 alkalommal.

 Hogyan tartsuk karban fa nyílászáróink 

A fa nyílászáró lélegzik, a műanyag ablak nem

ÓRIÁSI TÉV HIT. A mai speciálisan szárított és rétegekből vagy hossztoldás nélkül készülő nyílászárók olyan szinten ki vannak szárítva, hogy mire nyílászáró gyártásra kerül a sor, a fa már nem vetemedik tovább. ( Későbbi vetemedések azért lehetnek mert rosszul kezelt fa ablakot az időjárás viszontagságai vagy a helyiség magas pára tartalma befolyásolja)

A kész nyílászárót ellátják körbe egyenletesen záródó általában ROTO alapbiztonsági vasalattal, 2 gumi tömítő körrel és utána ez egészet több rétegben felület kezeli végül megkapja a festést vagy pácolást ami a vízzárása is egyben a nyílászárónak.

Ezek után gondoljuk át, hogy tud a fa ezután még lélegezni?

Ha ennyire kényes mégis miért válasszam?
  • Mert fából bármilyen jellegű mintát el lehet készíteni ami a műanyagra nem igaz. Így olyan házaknál ahol a homlokzati összképet nem lehet megváltoztatni a rajta lévő faragásoknak meg kell maradni, a műanyag alkalmazása már nem lenne lehetséges .
  • Mert sokkal tágabb gyártási mérethatárok vannak, olyan nagy szerkezetek is gyárthatóak belőle ami műanyag esetén nem lenne lehetséges pl. bukó nyíló műanyag ablak maximális mérete egy szárny esetén 150x150cm ha 3 rétegű üveggel készül ettől kisebb 130x150cm ugyan ez fából 180x180cm is lehet
  • Mert természetes anyagból van és már a tudata is melegebb érzettel tölti el a haza érkezőt.
A fa nyílászáró ára

fa ablak pácolt kivitelbenBizony nem kertelünk az esetek nagy részében még az alapáras fa ablakok (értjük ez alatt a natúr kezeletlen fa nyílászárót) is drágább mint egy közép kategóriás műanyag ablaké.

Amiért mégis javasoljuk bárkinek, az az hogy vannak olyan házak aminek régi fa nyílászáróit egyszerűen nem szabad műanyag ablak kiváltani.  A házára adó vásárló karbantartja majd épp úgy mint a vízhálózatot vagy a falakat, az ilyen vásárlónak igazán javasolt mert nem fog megfeledkezni a karbantartásról és ezt a fa meghálálja idővel.

 Fa ablak kínálatunk 

Ablak raktárról


SCHÜCO 82 AS

7 légkamrás fehér műanyag ablakok szabvány méretben raktárról azonnal megvásárolhatóak 3 rétegű üvegezéssel.

Beépítő kellékek

Mostantól nem csak ablakot és párkányt vásárolhat tőlünk raktárról. De a műanyag ablak beépítéséhez szükséges tokrögzítő csavart, PUR habot és sziloplasztokat is megvásárolhatja egy helyen.

Redőny akció


Műanyag redőny már 

bruttó 14,341 Ft/m2 


Kombi kivitel beépített rolós szúnyoghálóval csak 

bruttó 21,045 Ft/m2

Párkány raktárról

műanyag párkány

Fehér műanyag párkányok minden méretben INGYENES méretre vágással raktárról azonnal vihetően  már 

bruttó 2,265 Ft/m

SMART SLIDE

műanyag bejárati ajtó

A HEVESTHERM legújabb inovációja, a toló ajtók új generációját képező HEVESTHERM SMART SLIDE tolóerkélyajtó rendszer. A Smart Slide toló ajtók legfőbb jellemzője, a könnyű kezelés és a kedvező ár.

Partnereink

Hevestherm ablakok

Aluplast nyílászárók

schüco

veka ablakok

Salamander műanyag ablak

Műanyag párkány.hu Műanyag párkány raktárról

Amerikai toló ablakok

Redőnyök és szúnyoghálók egyhelyen

Korall-ablak kiemelt hevestherm partner

Ablakos kisokos

Elege van, hogy nem tudja melyik szakkifejezés mit jelent a műanyag nyílászárók világában? Akkor most jó helyen jár.

Olvassa vagy kérdezzen tőlünk ha nem talál választ felmerülő kérdéseire.


Egyedi ajtóink

műanyag ajtó Modern díszpanellel

Egyedi szálcsiszolt alumíniummal díszített speciális üvegezésű műanyag bejárati ajtóink

Díszüvegek


Tudta, hogy műanyag nyílászáró vásárlásakor nem csak azt döntheti el 2 vagy 3 rétegű üveget szeretne. Lehetőség van műanyag nyílászáróiba egyedi díszüveget is rendelni ugyan olyan  hőszigetelő érték mellett.