Nyílászáró.eu

Műanyag ablak, Fa nyílászáró, Beltéri ajtó 2006 óta

Árajánlat kérés ablak

Legyen szó műanyag ablakról vagy fa nyílászáróról, ha pontos elképzelése van, vagy csak kíváncsi mennyibe kerülne a legoptimálisabb áron műanyag ablakcseréje, netán a legolcsóbb ablak ár érdekli, pár kattintással egyszerűen küldheti el ajánlat kérését.

Árajánlat kérés

Függönyfal
Alumínium portál

HELYSZÍNI FELMÉRÉS


A helyszíni felméréssel kapcsolatos részletekért kattintson IDE

Műanyag ablak árainkból

műanyag nyílászáró ár

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy vásárlóink a legjobb német minőségű alapanyagokból készült, kizárólag hazai gyártósoron gyártott műanyag ablakokat tudjanak tőlünk megvásárolni. Ezért folyamatosan keressük az új piacokat, és egyeztetünk a beszállítóinkkal, a legjobb árak elérése érdekében, a minőség megtartása mellett.

Műanyag ablak üvegei

műanyag ablak üvegezések

tekintse meg műanyag nyílászáróinkba használt biztonsági, fokozottan hőszigetelő és dísz üvegezéseket.

Emelő toló erkélyajtó


Tekintse meg a egyedül álló emelő-toló erkélyajtó knálatunkat. Akadálymentes süllyesztet küszöbbel 19-22 cm-es tokvastagsággal és akár 6,5 méteres gyártási mérettel.

VEKA 70AD


Német prémium VEKA 70AD 5 légkamrás műanyag nyílászárók  kíváló ár/érték arányban. A VEKA profilból készült korszerű műanyag nyílászárók- kal minden ház csak nyerhet. A SOFTLINE rendszerek klasszikus vonalvezetése az enyhén lekerekített élekkel időálló és kitűnően harmonizál a legkülönbözőbb építé- szeti stílusokkal – legyen modern vagy hagyományos, új ház vagy felújítandó épület.

VEKA 82 MD


A VEKA A osztályú profiljaként a - DIN EN 12608 szabvány szerinti extraerős falazattal a legmagasabb europai minőségi normáknak megfelelő - SOFTLINE 82MD egyesíti a kiemelkedő energiatakarékosségi jellmezőket, a hoszú élettartamot, a stabilitást és a biztonságot.

Facebook

Biztonságos weboldal

Flipboard - Nyílászáró világ

Össze gyűjtöttük az általában legtöbbször használt műanyag nyílászárókkal kapcsolatos kifejezéseket. Igyekszünk a lehető legegyszerűbben megmagyarázni azok jelentését.

Az alábbi képen néhány gyakran elő forduló szakkifejezés eszköze látható és azok az ablakban lévő elhelyezkedésük.

Mi a légkamra a műanyag nyílászáróban?


A fenti képen látható elhelyezkedésük a műanyag ablak belsejében. Ezek felelősek a műanyag nyílászáró profiljának szigeteléséért, de meghatározzák azt is mennyire masszív a nyílászáró. Fontos hogy, a profil vastagság és a kamrák száma összhangban legyen a nyílászáróval. Az ideális 5 légkamrás műanyag ablak esetén a minimum 70mm, míg egy 6 légkamrás nyílászárót esetében ez minimum 80mm-nek kell lennie.

Mi a beépítési mélység?

A műanyag nyílászáró tokjának szélességét jelöli. A legelterjedtebbek a 70 és 80mm-es műanyag ablak tokok, de vannak ettől szélesebb rendszerek is. Azok a nyílászárók amik ez alatt vannak mára elavultnak számítanak.

Mi az acél merevítés a műanyag ablakban?

Ez a fenti képen piros színnel van jelölve. A tok és a szárny egyaránt rendelkezik ilyen merevítő vassal. Ezeket az acél merevítéseket anyagában horganyzott minimum 1,5 mm vastag acélból készítik. Az ablak gyártók ezt méretre vágva helyezik el a műanyag nyílászáró tok ill. szárnyába, és ezután kerülnek összehegesztésre. Abban az esetben ha a nyílászáró színes, a gyártási méretkorlát határát súrolja, vagy extra nehéz több rétegű üvegezést tartalmaz ( pl, 3 rétegű üveg, de külső és belső oldalon is biztonsági) akkor a gyártó ettől eltérő merevítő vasat tesz a szerkezetbe. Ezt külön nem kell kérni a gyártástechnológiai előírásoknak megfelelően készítik. Lehetőség van a legtöbb ablak gyártó esetében, arra hogy a normál nyílászáróba is az előírástól vastagabb merevítővasat rendeljünk, ilyenkor ez felár ellenében történik.

Mi a hírhedt "K" érték a műanyag nyílászáróknál ?

Ez a hőátbocsátási tényező. Régen K betűvel manapság inkább U betűvel jelöljük.

Ez az érték mutatja meg, hogy 1 m2 felületen egységnyi idő alatt 1 K (vagy oC) különbség esetén hány W energia távozik.
Ebből az következik, hogy az érték minél kisebb, annál jobb nekünk.

Ablakok esetén megkülönböztetünk:

Ug értéket: Ez az üvegezés értékét mutatja.
Uf  értéket: Ez mutatja a profil (keret) értékét.
Uw értéket: A teljes ablakra vonatkozik.
Uw.eff értéket: Ez a teljes ablak értéke a beépítés után.

Leggyakrabban a hirdetésekben az Ug vagyis az üveg hőtechnikai értékét tüntetik fel. Ez bár értékes információ sokkal fontosabb az UW érték ami azt mutatja mennyire szigetel jól az egész műanyag nyílászáró.

Üvegközötti távtartó és melegperem

A fenti képen jól látható a normál Üvegközötti távtartó ami az üvegek közti légrést biztosítja. abból 2 rétegű üvegezés esetén 1db, 3 rétegű üvegezés esetén 2db -nak kell lenni. A képen egy 3 rétegű üveg látható. Fontos az üvegek közötti távtartók mérete is. Ha ez nem elég nagy 2 réteg esetén 16mm, 3 réteg esetén minimum 10mm 2x vagy attól több, akkor a műanyag nyílászáró üvege nem lesz megfelelően hőszigetelő. A melegperem használatakor ezt az alumínium távtartót ami amúgy páraelszívó golyócskákkal van megtöltve cserélik ki speciális anyagból készült távtartókra. Ezzel az eljárással az ablak üveg elveszti azt rossz tulajdonságát, hogy a távtartók átvezetik a kinti hőmérséklet egy részét.

Mi a műanyag nyílászáró vasalata?

A vasalat a műanyag nyílászáró zárszerkezete. Ez általában egy alapbiztonsági zárszerkezet ellátva résszellőző funkcióval és hibásműködésgátlóval. A legismertebb márkák a MACO, ROTO, GU, SIEGENIA. Ezen kívül is van több márka mi csak a legnagyobb neveket soroltuk fel a teljesség igénye nélkül. A műanyag nyílászárók zárszerkezete ( továbbiakban vasalata) az alap biztonsági vasalaton kívül lehet még biztonsági vasalat WK1 és fokozottan biztonsági vasalat WK2  is. 

WK1 ellenállási osztály - Manapság már RC1 a jelzése

 • Erőszakos behatolási kísérletek elleni védelem (rúgás, ütés, kiszakítás)
 • Plusz biztosítási pontok
 • Kulcsos vagy nyomógombos kilincs alkalmazása

 

WK2 ellenállási osztály - Manapság már RC2 a jelzése

 • Fokozott erőszakos behatolás (rúgás, ütés, kiszakítás), illetve szerszámok mint
  pl. csavarhúzó,  csípőfogó, feszítővas használatával elkövetett betörési kísérletek elleni védelem.
 • Plusz biztosítási pontok az ablak minden sarkában
 • A kiemelésgátló horgok megfelelő elhelyezése
 • Kulcsos kilincs, valamint P4 üveg alkalmazása (amely két üveg rétegből és közte négy réteg betörésgátló fóliából épül fel), valamint az üveg biztosítása a kifeszítés ellen (üveg beragasztás)

WK3 vagy magasabb ellenállási osztály

RC3 vagy magasabb biztonsági osztály műanyag ablakok esetében nem lehetséges.

Mi a hibásműködés gátló a műanyag ablakban?

A hibásműködésgátlóval ellátott műanyag nyílászárók olyan vasalat elemmel is föl vannak szerelve amitől a műanyag ablakot nem tudjuk egyszerre nyitni és buktatni is.

Az alsó a képen két lyukkal ellátott kis szerkezet a műanyag ablak tokjának belső felére van csavarozva úgy, hogy a felső szögben álló kis szerkezet ( maga a hibásműködésgátló) ebbe záráskor befeküdjön. Ha ez megtörténik akkor tudjuk csak az ablak kilincset elforgatni. Ha egy műanyag nyílászáró kilincsét úgy eltudunk forgatni, hogy az  nyitott állapotban akkor biztosak lehetünk benne az ablak nincs ellátva ilyen szerkezettel.

Mi a résszellőző funkció az ablakon

Szintén a vasalatnak kell tudnia ezt a funkciót. a kilincset felfelé a bukó irányba forgatva de még az előtt kb 45 fokban megállítva meg tudjuk nyitni 2-3 cm-re de nem teljesen bukó állapotba. A résszellőző nem látható az ablakon és nem összekeverendő a égbevezetővel sem.

A korszerű műanyag ablakokba alapáron beépített résszellőző funkciót a gázművek nem fogadja el. Ennek oka , hogy nem lezárható szellőző van minden esetben előírva, viszont az ablak bezárásával a szellőzés megszűntethető.

Mi a légbevezető?

Na ezt is hibásan tudják a legtöbben, mi is csak direkt írtuk így ki. A légbevezető a műanyag ablak felső részén helyezkedik el. Több típusa létezik. Ezt a készüléket kérik a gázművek nyílt égésterű gázkészülékek esetén.

 A légbevezető nem feltétlen Aereco

Az Aereco egy márka név nem egy szerkezet. A cég a legelterjedtebb márka a légbevezető gyártók piacán, de kiválóak a HELIOS márkájú minőségben is azonos légbevezetők is.

Ha nem a gázművek miatt kell ilyen számunkra akkor ideálisak a mechanikus vezérlésűek is amiket egy kis kar segítségével magunk is szabályozhatunk.

Az AERECO EMM 916, hogy a gázművek is boldog legyen

Az Aereco EMM 916 típusú légbevezetője kimondottan a nyílt égésterű gázkészülékek levegő utánpótlására lett kifejlesztve. Teljesen automatikus és nem lezárható. Az EMM916 egy higroszabályzású készülék, ami minimum 10 maximálisan 35 lég m3  levegő beáramoltatására alkalmas. Ezt a típust elfogadja a gázművek is. A légbevezetők utólagosan is beszerelhetőek a műanyag nyílászáróba, de a tudatos vásárló már az ajánlat kéréskor is számol azzal, hogy szüksége lesz vagy sem ilyen eszközre.

A másik szintén elfogadott és ugyan elterjedt változat a EAF 309 nem lezárható fix léghozamú légbevezető. Ennek kapacitása a huzat teljesítmény függvényében 35-37 légköbméter kapacitással rendelkeznek.

Honnan tudom, hogy az ablak balos vagy jobbos?

A nyitás irányát MINDIG belülről határozzuk meg. Ez lehet balos vagy jobbos. A balos ablakon a kilincs jobb oldalon helyezkedik el, míg a jobbos ablaknál ez fordítva van.

Mi a ClimaGuard üvegezés

A ClimaGuard® Solar üveggel jelentősen csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42% -ot ereszt be. Alacsony hőáteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett légkondicionáló berendezés használata esetén nyáron jelentős energiamegtakarítás is elérhető. ClimaGuard® Solar bevonatos üveg optikai átlátszósága a bevonat nélküli üveghez hasonló – optimális nappali fénykihasználást biztosítva. A magas szín-visszaadási képesség, valamint az áteresztett és visszatükröződő fényben is semleges színe maximális komfortérzetet biztosít, mely szembetűnő átlátszósággal párosul: szinte eltörli a határvonalat a lakáson belüli és kívüli tér között. Ezt nyújtja a ClimaGuard Solar  bevonat.

A ClimaGuard® Solar üveg elnyerte a 2009-es Magyar Termék Nagydíjat!

Alumínium küszöb erkélyajtón és bejárati ajtón

A műanyag ajtók esetében alkalmazzuk elsősorban, de az erkélyajtóknál is sokszor alkalmazott szerkezeti elem az alumínium küszöb. Ennek legelterjedtebb formája az alacsony változat, ami alig 2 - 2,5 cm magas (gyártónként változhat) így szinte akadálymentes közlekedést biztosítva. Mivel a nyílászáró a küszöbre átlagosan 6-8 mm-t rátakar, és a valószínűsítjük a belső burkolat is kb 3-5 mm-t eltakar a küszöbünkből, így az alacsony küszöb esetében egy szőnyeget már nem biztos hogy el tudunk majd helyezni a belső oldalon.

Nem csak erre a problémára, hanem első sorban olyan esetekben ahol nagy a külső és a belső oldalon lévő szinteltérés ideális választás lehet a 4-4,5 cm-es un. magas alumínium küszöb alkalmazása. A megnövelt küszöb magasság ugyan csökkenti az akadálymentes átjárhatóságát a nyílászárónak, de ideális megoldás a fent említett problémák áthidalására.

A mai korszerű ajtó küszöbök alumíniumból készülnek, a szerkezet középső részén egy speciális műanyag hőhídmentesítő elem közbeiktatásával. Ennek okán a külső hideget nem tudja a küszöb bevezetni a belső oldalra. Így ajtóink ideális hőszigetelést biztosítanak a küszöbnél is.

A magsasküszöb nem minden gyártó esetében érhető el. Ahol nincs lehetőség a nyílászárót magas küszöbbel megrendelni, ott az alacsony küszöbre felcsatlakoztatható toktoldóval (lásd lentebb) lehet hasonló eredményt elérni

Mi az a toktoldó a műanyag ablakokon, mikor kell toktoldót használni

A toktoldó nem más mint a műanyag ablakkal azonos alapanyagú kiegészítő elem. Célja, hogy a nyílászáró tokszerkezetét tudatosan meg szélesítsük valamilyen technológiai eljárás alkalmazása miatt.

A toktoldókat két okból kifolyólag alkalmazzuk. Vagy azért mert redőnyt lesz az ablakra szerelve, vagy pediglen a szigetelés miatt, a fal és a nyílászáró találkozásánál a spaletta légtömörségét javítandóan, anélkül hogy a látszó tokszerkezetből kitakarnánk.

A ház szigetelésénél fontos a megfelelő spaletta szigetelés is. Ha az új műanyag ablakra nem helyezünk fel előre legalább a szigetelés befordulási vastagságánál 1cm-rel nagyobb toktoldót akkor a redőnyözéskor kellemetlen meglepetések érhetnek minket.  A redőny alkalmazásánál nem csak az élférhetőség de szakszerűség és az esztétika is megkívánja a toktoldók alkalmazását.

Ha nem szeretnénk a redőnydobozunkat látni a felszerelést követően, akkor min 10cm -magas toktoldót kell a nyílászárónk tetejére feltenni. Motoros redőny esetében az oldalsó toktoldók elmaradhatnak, mivel a redőny gurtni nincs jelen az árnyékoló működtetésénél.

A szigetelés nem csak a fő falon de a spalettáknál is fontos. A légtömörséget a legjobban úgy javíthatjuk, ha a szigetelés nem csak a purhabra és az ablak szélére fekszik fel (esetenként az ablaktok szélénél illeszkedik) hanem a nyílászáróra előre felszerelt toktoldóra csatlakozik rá. Így jobb lesz a szerkezet Uff értéke ( a teljes szerkezeti együttható beépítés után), de lehetőségünk nyílik vastagabb szigetelés alkalmazására is.

A műanyag ablakokhoz gyártónként eltérő méretezésű és vastagságú toktoldókat lehet vásárolni. Mivel a különböző műanyag ablak profilok eltérő beépítési mélységgel rendelkeznek, esetenként a különböző adalékok és műanyag keverékek révén eltérő fehér színűek (SALAMANDER - RAL 9003, ALUPLAST - RAL 9016), így javasolt márka azonos toktoldó alkalmazása még akkor is ha az ablak és a toktoldó azonos vastagsággal rendelkezik.

A műanyag ablakok névleges és gyártási mérete?

A névleges méret tervezésnél használt méretezés, a tervrajzon szereplő falnyílásméretére utal. A nyílászáró valós gyártási méretétől nagyobb méretet jelöli, ez az eltérés általában 1-1cm oldalanként. A gyártási méret a nyílászáró tok külméretét jelöli, ez az a méret amire a nyílászáró készül. A méretezésnél fontos pontosan megadni, hogy a megrendelésre leadott ablakok és ajtók esetében a toktoldók és párkányfogadók a ezen méreten belül vagy kívül vannak.

A legelfogadottabb méretezési forma ha a nyílászáró toktoldóit a megadott méreten belülre adjuk meg, míg a párkányfogadót a méreten kívülre számoljuk. Mi minden esetben, amikor ügyfeleink a nyílászáró vásárlást felmérés és beépítés nélkül rendelik meg, a pontos gyártási méretet kérjük megadni, a félreértések elkerülése véget.

A műanyag ablakok minőségi tanúsítványai

Első Típusvizsgálat:   a gyártó nem folytathat gyártási tevékenységet amíg nem áll rendelkezésére ez a tanúsítvány. Az első típusvizsgálati tanúsítvány az ablakok és ajtók különböző ellenállását vizsgálja úgy mint:

 • a nyílászáró lég és szél ellenállása
 • a nyílászáró vízállósága
 • a nyílászáró hőtartási képessége
 • a nyílászáró biztonságtechnikai hatékonysága
Ezt követően a gyártónak be kell vezetnie egy üzemi gyártási és ellenőrzési rendszert, amiben lefekteti azon szabályokat ami alapján az első típusvizsgálati jegyzőkönyvben szereplő értékekkel azonos terméket tud előállítani. Ez a rendszer garantálja a legyártott műanyag ablakok magas színvonalú azonos minőségű gyártástechnológiáját.

CE jelölés:  (Conformité Européenne = európai megfelelőség) ennek a jelölésnek a használata, a már megszerzett első típusvizsgálati jegyzőkönyv, és az üzemi gyártási és ellenőrzési rendszernek alkalmazása az alapvető követelménye. Ezek birtokában van lehetőség a CE minősítés megszerzésére, amit a nyílászárón bárhol elhelyezhet a gyártó.

ISO 9001 tanúsítvány: Ezt a minőség tanúsítványt az angol BSI ellenőrző intézet adja ki, általában egy független minőség ellenőrző cég által elkészített termék vizsgálati eredmény alapján kerül megítélésre. Az ISO minősítést nem csak nyílászárókra, de minden iparágazatban alkalmazott magas minőségi követelménynek is megfelelő termékekre és rendszerekre adják meg.

ÉMI minősítés: Ez a minősítés nem kötelező a gyártóknak, de minden magára adó nyílászáró gyártással foglakozó egység elvégezteti ezen minősítés megszerzését is. Az ÉMI minősítést a gyártónak magának kell kezdeményezni. Az Émi minősítés alapvetően egy az előzőekben ismertetett, a gyártást magas színvonalon és egyenletes minőségen tartó gyártó tudja csak megszerezni. Ezt a minősítést az ÉMI Nonprofit Kft rendszeresen ellenőrzi.

ROSEINHEIM minősítés: Az IFT ROSENHEIM egy nemzetközileg működő tudományos szolgáltató és vizsgáló intézet, ami az építési anyagok használhatóságára és minősítésére szakosodott. Ez az egyik legmagasabb európai minősítés amit nyílászárók elérhetnek. A termék kínálatunkban lévő SCHÜCO, SALAMANDER és ALUPLAST profiloknak egyaránt meg van ez a minősítése.

Ablak raktárról


SCHÜCO 82 AS

7 légkamrás fehér műanyag ablakok szabvány méretben raktárról azonnal megvásárolhatóak 3 rétegű üvegezéssel.

Beépítő kellékek

Mostantól nem csak ablakot és párkányt vásárolhat tőlünk raktárról. De a műanyag ablak beépítéséhez szükséges tokrögzítő csavart, PUR habot és sziloplasztokat is megvásárolhatja egy helyen.

Redőny akció


Műanyag redőny már 

bruttó 14,341 Ft/m2 


Kombi kivitel beépített rolós szúnyoghálóval csak 

bruttó 21,045 Ft/m2

Párkány raktárról

műanyag párkány

Fehér műanyag párkányok minden méretben INGYENES méretre vágással raktárról azonnal vihetően  már 

bruttó 2,265 Ft/m

SMART SLIDE

műanyag bejárati ajtó

A HEVESTHERM legújabb inovációja, a toló ajtók új generációját képező HEVESTHERM SMART SLIDE tolóerkélyajtó rendszer. A Smart Slide toló ajtók legfőbb jellemzője, a könnyű kezelés és a kedvező ár.

Partnereink

Hevestherm ablakok

Aluplast nyílászárók

schüco

veka ablakok

Salamander műanyag ablak

Műanyag párkány.hu Műanyag párkány raktárról

Amerikai toló ablakok

Redőnyök és szúnyoghálók egyhelyen

Korall-ablak kiemelt hevestherm partner

Ablakos kisokos

Elege van, hogy nem tudja melyik szakkifejezés mit jelent a műanyag nyílászárók világában? Akkor most jó helyen jár.

Olvassa vagy kérdezzen tőlünk ha nem talál választ felmerülő kérdéseire.


Egyedi ajtóink

műanyag ajtó Modern díszpanellel

Egyedi szálcsiszolt alumíniummal díszített speciális üvegezésű műanyag bejárati ajtóink

Díszüvegek


Tudta, hogy műanyag nyílászáró vásárlásakor nem csak azt döntheti el 2 vagy 3 rétegű üveget szeretne. Lehetőség van műanyag nyílászáróiba egyedi díszüveget is rendelni ugyan olyan  hőszigetelő érték mellett.