Nyílászáró.eu

Műanyag ablak, Fa nyílászáró, Beltéri ajtó 2006 óta

Árajánlat kérés ablak

Legyen szó műanyag ablakról vagy fa nyílászáróról, ha pontos elképzelése van, vagy csak kíváncsi mennyibe kerülne a legoptimálisabb áron műanyag ablakcseréje, netán a legolcsóbb ablak ár érdekli, pár kattintással egyszerűen küldheti el ajánlat kérését.

Árajánlat kérés

Függönyfal
Alumínium portál

HELYSZÍNI FELMÉRÉS


A helyszíni felméréssel kapcsolatos részletekért kattintson IDE

Műanyag ablak árainkból

műanyag nyílászáró ár

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy vásárlóink a legjobb német minőségű alapanyagokból készült, kizárólag hazai gyártósoron gyártott műanyag ablakokat tudjanak tőlünk megvásárolni. Ezért folyamatosan keressük az új piacokat, és egyeztetünk a beszállítóinkkal, a legjobb árak elérése érdekében, a minőség megtartása mellett.

Műanyag ablak üvegei

műanyag ablak üvegezések

tekintse meg műanyag nyílászáróinkba használt biztonsági, fokozottan hőszigetelő és dísz üvegezéseket.

Emelő toló erkélyajtó


Tekintse meg a egyedül álló emelő-toló erkélyajtó knálatunkat. Akadálymentes süllyesztet küszöbbel 19-22 cm-es tokvastagsággal és akár 6,5 méteres gyártási mérettel.

VEKA 70AD


Német prémium VEKA 70AD 5 légkamrás műanyag nyílászárók  kíváló ár/érték arányban. A VEKA profilból készült korszerű műanyag nyílászárók- kal minden ház csak nyerhet. A SOFTLINE rendszerek klasszikus vonalvezetése az enyhén lekerekített élekkel időálló és kitűnően harmonizál a legkülönbözőbb építé- szeti stílusokkal – legyen modern vagy hagyományos, új ház vagy felújítandó épület.

VEKA 82 MD


A VEKA A osztályú profiljaként a - DIN EN 12608 szabvány szerinti extraerős falazattal a legmagasabb europai minőségi normáknak megfelelő - SOFTLINE 82MD egyesíti a kiemelkedő energiatakarékosségi jellmezőket, a hoszú élettartamot, a stabilitást és a biztonságot.

Facebook

Biztonságos weboldal

Flipboard - Nyílászáró világ

Elmondjuk hogyan állítsa be ablakait téli és nyári módba. De biztos, hogy szüksége van erre?

Az új ablak beépítése után a beépítőink átadáskor, mindig elmondják az alapvető tudni valókat a nyílászárók karbantartásáról, az ablakok megfelelő módon történő tisztításáról, valamint a vasalatok beállításáról. A legtöbben ebből azt jegyzik meg, ami szerintünk már fél út a sikerhez, hogy takarításkor amit valljuk be évente 2 alkalomnál többször nem igen teszünk meg, már ami a nyílászárókat illeti, hogy a zárakat be kell olajozni. Mivel ezt álltalában a háziasszonyok végzik így, a vasalatok olajozása az esetek nagyrészében kimarad. Az olajozás mikéntjét, a karbantartás linken találja. Az ablakok és ajtók felkészítése a téli hidegre, vagy épp a nyári forróságra pedig legalább olyan fontos dolog. De nézzük meg TÉNYLEG szükség van-e hozzá nyulni az ablakunkhoz, és ha igen akkor mit és hogyan ellenőrizzünk. Az ördög mindig a részletekben rejlik, és közel sem biztos, hogy a valóságban is az ablakok vasalatának elállítása a legjobb megoldás a probléma megoldására.

Számos cikk született ezzel kapcsolatban de úgy gondoltuk nem árt ha mi is megosztjuk gondolatainkat ezzel kapcsolatban, és néhány AMIT A CIKKÍRÓK ELFELEJTETTEK LEÍRNI dologgal kiegészítjük.

Az ablak beállítása téli vagy nyári üzem módra, már ha létezne ilyen, de csak ez után

Ha már ott vagyunk a nyílászárónk előtt, készítsünk egy kis olajat is, csak hogy az olajozás is megtörténjen már ha elfelejtettük volna ezt idén megtenni. :)

De miért is vagyunk annyira ráállva az olajozásra?
Mert ha ezt eddig sosem tettük, és az ablakunk 3-5 éve került beépítésre akkor bizony eléggé tele ment a vasalat már porral, és az ablak vasalatának gyári szilikon zsír rétege is valószínűleg a múltba maradt. Ha most elkezdenénk téli beállításra tekerni a zárfogadót, az valószínűleg csak rontana a helyzeten. Először is nyissuk ki az ablakunkat és ne tekergessünk még semmit, hanem műszer olajjal, vagy a bárkacsmesterek csodafegyvereként is számon tartott, egyébként tényleg jó WD40 szintetikus olajspray-vel a vasalaton található olajozást jelző nyílásnál valamint a zárfogadóknál egy csöpp kenő anyagot juttassunk a zárszerkezetbe.

Zárjuk be az ablakot, és a kilincset párszor forgassuk el egészen a bukó állapottól a zárt állapotig 180° -lak (lásd rajz). Így szétkenjük a vasalatban a kenőanyagot, és a lerakódás alul ki fog csöppenni az ablak tokszerkezetébe. Észre fogjuk venni, hogy pár kilincs forgatás után úgy működik az ablak mint új korában, hiszen megszűnt a fémes súrlódás könnyebben lehet üzemeltetni a nyílászárót.

Na most már tényleg megcsinálhatjuk a beállítást már ha indokolt

Először is, mielőtt ész-nélküli tekergetésbe kezdenénk akkor nézzük meg van-e szükség arra, hogy át állítsuk a vasalatot. Ugyan a két évszak függvényében máshogy viselkedik az ablakunk, télen a hidegben minimálisan összébb megy, míg a nyári forróságban amikor a felületi hőmérséklete egy fehér nyílászárónak akár 50°-os is lehet, kitágul. Ez egyszerű fizika megint csak, és igen ezt azok az ablakok is csinálják amikre azt mondják, hogy ennél a márkánál már nem tud jobbat venni mert de tényleg meg jújj. Az már egy másik kérdés, hogy a megfelelő profil és a megfelelő vastagságú acél merevítésnek köszönhetően, ez minimalizálható, lényegében a működéskor nem érzékelhető.

Mi történik amikor átállítjuk a nyílászáró vasalatát?

Fontos tudni, mi történik amikor az ablak zárszerkezetét elállítjuk. A zárógomba legyen az akár milyen alakú, úgy van kiképezve, hogy ha tekergetjük egyfelől nem lehet letekerni ettől nem kell félni, másfelől valamilyen megoldással (a gomba tojás alakú, kerek záródási pont esetén excentrikusan van rögzítve stb.) forgatásra közelebb tudjuk állítani a tokra szerelt zárfogadóhoz ez lenne a téli beállítás (már ha létezne ilyen a valóságban), illetve távolabb, értelem szerűen ez lenne akkor a nyári beállításunk. Tehát minél közelebb állítjuk a vasalat zárógombáját a fogadóhoz, annál nagyobb erővel fogja összeszorítani a szárnyat a tokkal. Ez két dolgot fog eredményezni. Jobban összepréseli a tömítő gumit, valamint érezni fogjuk, hogy nagyobb erőt kell kifejtenünk a kilincs elforgatásához, mivel megnő a vasalat záródáspontjára nehezedő nyomás.

Az ablakon végzett papírteszttel egyszerűen ellenőrizhetjük tényleg kell-e az a beállítás

ablak papírtesztAz ablak elállítást csak egy esetben javasoljuk, még pediglen, ha azt érzékeljük, a vasalat nem megfelelően zár. Ezt több féle képen tudjuk ellenőrizni, természetesen bezárt ablaknál, vagy az ablakon végzett papírteszttel, vagy ha nedves kezünket oda tesszük és hideget érzékelünk. De lehet ezt egy gyertya lángjával is ellenőrizni, ha mozog a láng akkor azt jelenti nem záródik rendesen az ablakunk. Ebből az elsőt javasoljuk, mert nyáron aztán várhatjuk a hideget, a gyertyával meg felgyújthatjuk a függönyt és akkor tényleg lesz rosszul záródó ablakunk, tehát maradjunk a papírtesztnél.

Nyissuk ki az ablakunkat és tegyünk be közé egy egyszerű papírlapot, majd zárjuk rá a papírlapra. A papírt úgy kell betenni a nyílászáró közé, hogy a tokra felszerelt zárfogadók között helyezkedjen el. Ha, ki tudjuk húzni a papírlapunkat a nyílászáróból, akkor indokolt az állítás, ha nem akkor, nem kéne piszkálni. Ezt most ismételjük meg a kilinccsel szembeni oldalon is. Nagy szélességű 120 cm feletti egy szárnyas ablakok esetében, alul és felül is elvégezhetjük. Lássuk mi van ha ki tudtuk húzni a papírt.

 

Ha 8-10 éves nem karbantartott ablakainkat szeretnénk feltuningolni, akkor olajozáskor, a tömítő gumikat is ellenőrizzük le. Ha azt tapasztaljuk az ablak tömítő már kemény és nyomásra nem lapul össze, akkor azok jó eséllyel cserére érettek, és valószínűleg a vasalat állítása után is húzni fog az ablakunk amíg ki nem cseréltetjük őket.

Cégünk kínálatában kizárólag ROTO és MACO vasalatokkal szerelt nyílászárók vannak, így ezeken illusztráljuk a két beállítást. A MACO vaslat esetében, ovális záró gombákat találunk, amiket egy villáskulcs segítségével tudunk elfordítani. Az első képen a nem létező nyári, míg a másodikon a szintén mesebeli téli beállítást láthatjuk.

A ROTO esetében egy imbuszkulcs segítségével tudjuk elfordítani a zárfogadót. Itt kicsit trükkösebb mert kör alakúak a záródási pontok, viszont excentrikusan vannak rögzítve, így amikor elfordítjuk, láthatjuk, hogy a tömítő gumihoz képest csökken vagy épp nő a távolság. Szintén segítségünkre van, hogy a zár gomba tetején a keresztirányú hornyokból egy egészen a záródási pont széléig van bemarva. Tehát, ha a marást nézzük akkor azt mondjuk, a gumi felé tekerve növeljük, ellentétes irányba csökkentjük a záródási pont szorító erejét.

Röviden az állítás folyamatáról néhány lépésben

  • 1. olajozás, és az olaj által kifolyó por törlése
  • 2. régi ablakok esetében a tömítő gumik állapotának ellenőrzése
  • 3. papírteszt
  • 4. a szükséges oldalon történő beállítás
  • 5. hurrá kész vagyunk

Pár tanács ha ragaszkodunk a neten található leírásokhoz

Először is a saját tanácsunk. NE NYÚLJUNK A VASALATHOZ HA AZ NEM INDOKOLT.A gyárban történt beállítás illetve a beépítők általi finomhanolás egy olyan beállítás ami minden évszakban megfelelő zárást kell biztosítson, azt esetlegesen csak a tömítő gumik elöregedésekor kell piszkálni, de érdemes minden esetben inkább szakemberre bízni a mutatványt.

 

Ne feledjük, ha mégis ragaszkodunk a szigorú értelembe vett, téli és nyári beállításokhoz, azt nem csak egy ponton kell megtenni, hanem a vasalaton körbe, mert erről nem szólt a fáma sehol, viszont egy ponton állítani olyan mintha nem csináltunk volna semmit.

Ha téli beállításon hagyjuk az ablakunkat és elfelejtjük nyáron vissza állítani akkor az a tömítő gumi élettartamának csökkenését fogja eredményezni.

Ha a tömítő gumik elöregedtek és a beállítás sem segít már rajta, akkor

SOHA NE RAGASZGASSUNK MINDENFÉLE PÓT SZIGETELŐ SZALAGOT AZ ABLAKBA AMIT A BARKÁCSBOLTBAN AJÁNLANAK!

Az ilyen megoldások a műanyag ablakok esetleges végleges deformációjához vezethet.

Minden képen keressünk olyan szakembert, aki a gumit a gyárival azonos típusúra cseréli.

Ablak raktárról


SCHÜCO 82 AS

7 légkamrás fehér műanyag ablakok szabvány méretben raktárról azonnal megvásárolhatóak 3 rétegű üvegezéssel.

Beépítő kellékek

Mostantól nem csak ablakot és párkányt vásárolhat tőlünk raktárról. De a műanyag ablak beépítéséhez szükséges tokrögzítő csavart, PUR habot és sziloplasztokat is megvásárolhatja egy helyen.

Redőny akció


Műanyag redőny már 

bruttó 14,341 Ft/m2 


Kombi kivitel beépített rolós szúnyoghálóval csak 

bruttó 21,045 Ft/m2

Párkány raktárról

műanyag párkány

Fehér műanyag párkányok minden méretben INGYENES méretre vágással raktárról azonnal vihetően  már 

bruttó 2,265 Ft/m

SMART SLIDE

műanyag bejárati ajtó

A HEVESTHERM legújabb inovációja, a toló ajtók új generációját képező HEVESTHERM SMART SLIDE tolóerkélyajtó rendszer. A Smart Slide toló ajtók legfőbb jellemzője, a könnyű kezelés és a kedvező ár.

Partnereink

Hevestherm ablakok

Aluplast nyílászárók

schüco

veka ablakok

Salamander műanyag ablak

Műanyag párkány.hu Műanyag párkány raktárról

Amerikai toló ablakok

Redőnyök és szúnyoghálók egyhelyen

Korall-ablak kiemelt hevestherm partner

Ablakos kisokos

Elege van, hogy nem tudja melyik szakkifejezés mit jelent a műanyag nyílászárók világában? Akkor most jó helyen jár.

Olvassa vagy kérdezzen tőlünk ha nem talál választ felmerülő kérdéseire.


Egyedi ajtóink

műanyag ajtó Modern díszpanellel

Egyedi szálcsiszolt alumíniummal díszített speciális üvegezésű műanyag bejárati ajtóink

Díszüvegek


Tudta, hogy műanyag nyílászáró vásárlásakor nem csak azt döntheti el 2 vagy 3 rétegű üveget szeretne. Lehetőség van műanyag nyílászáróiba egyedi díszüveget is rendelni ugyan olyan  hőszigetelő érték mellett.