Nyílászáró.eu

Műanyag ablak, Fa nyílászáró, Beltéri ajtó 2006 óta

Árajánlat kérés ablak

Legyen szó műanyag ablakról vagy fa nyílászáróról, ha pontos elképzelése van, vagy csak kíváncsi mennyibe kerülne a legoptimálisabb áron műanyag ablakcseréje, netán a legolcsóbb ablak ár érdekli, pár kattintással egyszerűen küldheti el ajánlat kérését.

Árajánlat kérés

Függönyfal
Alumínium portál

HELYSZÍNI FELMÉRÉS


A helyszíni felméréssel kapcsolatos részletekért kattintson IDE

Műanyag ablak árainkból

műanyag nyílászáró ár

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy vásárlóink a legjobb német minőségű alapanyagokból készült, kizárólag hazai gyártósoron gyártott műanyag ablakokat tudjanak tőlünk megvásárolni. Ezért folyamatosan keressük az új piacokat, és egyeztetünk a beszállítóinkkal, a legjobb árak elérése érdekében, a minőség megtartása mellett.

Műanyag ablak üvegei

műanyag ablak üvegezések

tekintse meg műanyag nyílászáróinkba használt biztonsági, fokozottan hőszigetelő és dísz üvegezéseket.

Emelő toló erkélyajtó


Tekintse meg a egyedül álló emelő-toló erkélyajtó knálatunkat. Akadálymentes süllyesztet küszöbbel 19-22 cm-es tokvastagsággal és akár 6,5 méteres gyártási mérettel.

VEKA 70AD


Német prémium VEKA 70AD 5 légkamrás műanyag nyílászárók  kíváló ár/érték arányban. A VEKA profilból készült korszerű műanyag nyílászárók- kal minden ház csak nyerhet. A SOFTLINE rendszerek klasszikus vonalvezetése az enyhén lekerekített élekkel időálló és kitűnően harmonizál a legkülönbözőbb építé- szeti stílusokkal – legyen modern vagy hagyományos, új ház vagy felújítandó épület.

VEKA 82 MD


A VEKA A osztályú profiljaként a - DIN EN 12608 szabvány szerinti extraerős falazattal a legmagasabb europai minőségi normáknak megfelelő - SOFTLINE 82MD egyesíti a kiemelkedő energiatakarékosségi jellmezőket, a hoszú élettartamot, a stabilitást és a biztonságot.

Facebook

Biztonságos weboldal

Flipboard - Nyílászáró világ

A műanyag nyílászáróknál használt díszüvegek

A műanyag nyílászáróknál használatostól eltérő  üvegeket általában a beláthatóság csökkentése véget alkalmazzuk. Ilyenek a fürdőszobák, WC és egyéb mellék helyiségek.

A katedrál üvegeket alapvetően a színeik szerint csoportosítjuk. Ezek a csoportok: 

  • víztiszta, 
  • fehér, 
  • sárga, 
  • bronz. 

Nagyon fontos megjegyezni ezek az üvegek is Thermo rendszerű több rétegű üvegezések külső oldalon helyezve el a választott dísz üvegezést. A különféle mintákat forró állapotban más és más hengerrel nyomják az üvegbe. Az üveg vastagsága 3 és 8 mm között bár mekkora lehet. Ugyan az üveg minta domború annak egyenetlen oldala két üveg közti belső oldalra van fordítva. Ennek a tisztíttathatóság miatt van jelentősége.

Egyedi igény szerint lehetőség van úgy is rendelni az új műanyag nyílászárókat, hogy mind két, a belső, és a külső oldali üveg is katedrál üvegezésűek.

Hány rétegű üveggel vásároljak nyílászárót? Avagy milyen üvegezési lehetőségek választhatóak az új ablakhoz

A legtöbbször használt üvegek a normál 2 rétegű üvegek (bal oldalon) mellett, a 3 rétegű üveg jobb oldalon. A megrendelők 90%-nak, függetlenül attól. hogy tisztában van-e a fogalommal vagy sem két dolog jut először eszébe amit tudni szeretne az új nyílászáróról. Hány légkamrás szerkeztű lesz a nyílászáró és milyen hőszigetelő értékekre képes az adott kondícióban. Az első kérdésre ami a műanyag nyílászáró légkamráit illeti már írtunk egy bejegyzést, így most arra nem térünk ki megint, viszont 80%-ban üveget vásárolunk amikor megrendeljük, új nyílászáróinkat. A kiszemelt nyílászáró esetében, így nem mindegy milyen üveget vásárolunk, sok esetben nem csak a hővédelmet, de a biztonságot és a beláthatóságot is figyelembe kell venni.

HŐVÉDELMI ÜVEGEZÉSEK NYÍLÁSZÓKBA

A legtöbben, és ebbe nem csak a vásárlókat, de magukat a forgalmazókat is bele kell sajnos érteni, megragadtak ott, hogy van az alap 2 rétegű üvegezés kapásból rá vágva az 1.0 Ug értéket, és ha energiát akarunk megtakarítani, akkor arra ott van a 3 rétegű üvegezés 0,7 Ug értékkel.
A tiszta üveg önmagában bár nagyon jó hanggátló, és fényáteresztő képességekkel rendelkezik, nem igen jó hőszigetelő. Ennek okán találták ki a már közismert thermo üvegezéseket, viszont a kívánt hőszigetelési képesség eléréséhez nem elég az két üveget távtartókkal össze ragasztani, további speciális bevonatokat, gáztöltéseket, és a távtartók anyagának megfelelő alkalmazását kell kombinálni. A közismert 2 és 3 rétegű nyílászáró üvegezések is ilyen kombinációkkal érhető el.

A nyílászáró üvegének hőszigetelő képesség növelése a gyakorlatban


melegperemes üveg műanyag ablakba

Melegperemes üvegezés, műanyag üvegközti távtartóval

Az első az optimális üvegközti távtartás, ami 12-18mm között változatható, a legoptimálisabb a 16mm, ezért a 2 rétegű üvegek is ezzel a távtartással készülnek. Minimális további javulás érhető el, 18mm-es távtartással, viszont ez már csak a 3 rétegű üvegek esetében jelent további mérhető és gazdaságos javulást.

 

18-20 mm-es távtartás felett a folyamat visszafordul, és hiába növeljük az ablak üveg közötti távtartását, már csak rosszabb értékeket lehetne elérni.

A hőveszteség csökkentése érdekében a melegperemek alkalmazásával, az amúgy is kiválóan  hőszigetelő üvegek még jobb mérési eredményeket érnek el. A melegperem nem más mint az üvegközti évtizedek óta alkalmazott alumínium távtartók, műanyag távtartóra történő cserélése. Mivel a nyílászárók esetében itt van a legnagyobb hőveszteség, így ez logikus lépés volt az üveg gyártók részéréről.

 

HA TEHETJÜK MINDIG IGYEKEZZÜNK ILYEN MŰANYAG TÁVTARTÓS ÜVEGGEL RENDELNI ABLAKAINKAT!

 

Gáztöltés és Low-E bevonatos üvegezés nyílászárókhoz

Az ablakok üvegeinek másik fontos hőszigetelésnövelő módja az ARGON gáztöltés, ami a levegőhöz képest 20%-os javulást eredményez. Az argon gáz manapság már alapfelszereltségben ott van minden minimum 1.0 Ug értékkel rendelkező ablak üvegben. Ha további javulást szeretnénk elérni akkor a távtartók közötti légrésbe töltött ARGON gázt, KRIPTON gázra cserélik. Ez viszont amellett hogy költséges, már nem hoz akkor mérvű javulást, hogy megérje beruházni rá, ezeket inkább a passzívházak szigorú előírásainak megfelelése érdekében alkalmazzuk.

Az ideális hőszigetelés érdekében még egy fontos dolgot kell alkalmazzunk, ezpediglen a LOW-E bevonat. Ez nem más mint az üveglapok belső oldalára felvitt lágyfém bevonat, ami javítja az ablak sugárzásos hőterjedését, magyarul a naphőre van hatással.

ClimaGuard Solar üvegezés

A ClimaGuard® Solar a lehető legjobb választás, ha fontos számunkra a fokozott hőszigetelés, a hatékony energiagazdálkodás, a magas fényáteresztés és a beltéri klímakomfort.
A ClimaGuard® Solar intelligens energiagazdálkodást és környezetvédelmet biztosít: a 42%-os naptényező hatékony naphővédelmet nyújt, amely a klimatizálási költségek csökkentését és a komfortérzet növekedését eredményezi. Az alacsony hőátbocsátási tényező (1,1 W/m2K kétrétegű üvegezésnél) alacsonyabb fűtési költségeket biztosít,
mint a hagyományos üvegezés. A kevesebb fűtés alacsonyabb CO2-kibocsátással jár, ezzel pedig környezetünk védelméhez is közvetlenül hozzájárulunk.
A teljes napenergiának csak a felét engedi át (naptényező g=42%) egy hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest, ami hatékonyan csökkenti a lakótérbe bejutó napenergiát. Így nyáron légkondícionáló használata esetén további energiamegtakarítás is elérhető.

 

Biztonsági üvegek műanyag nyílászáróba

Az üvegek táblásítva készülnek nem csak a műanyag ablakokban, de más síküveget használó termékekbe. A Thermo üvegek alap esetben 4-16-4 felosztásba kerülnek a nyílászárókba. A 4mm-es üveg bizonyos méret meghaladása felett már elveszti stabilitását. Ilyenkor vagy a műanyag ablakba ( általában az erkély ajtók és a fix ablakok esetében) osztást kell elhelyezni, vagy a nyílászáróban a külső oldali üveget 4mm vastagról 6mm-re kell emelni. 

Közintézményeknél sokszor mind két oldalon 6mm vastag üveggel kalkuláljuk már az árajánlatoknál is, mivel itt számolni kell azzal, hogy esetlegesen neki eshet valaki. 

Az edzett üvegekről

 Az edzett üvegek képesek akár egy kalapáccsal történő ütést is elbírni sérülés mentesen. Az üveg csak akkor törne össze ha azt oldalról az éle felől kezdenénk el ütni. Ezt viszont a műanyag nyílászáró szárny és tokprofilja veszi körül így ennek lehetősége kizárt. 

ragasztott biztonsági üvegekről

A 3+3mm-es üvegek rétegesen össze ragasztott üveget jelentenek. A külső oldali üveg ebben az esetben két 3mm-es üveget úgy ragasztanak össze, hogy a nyílászáró 2 üvege közt egy védő fóliát helyeznek el ami a kész üvegen nem látszik. Az üveg betörése esetén nem lehet bejutni a nyílászárón keresztül mert azt a biztonsági fólia egyben tartja.

Mabisz által is elfogadott üvegezések

A MABISZ minősített biztonsági üvegekre egyedi árat kell kérni az üvegbeszállítótól. Ilyen esetben nem elég megadni, hogy MABISZ minősítésű üvegre van szükségünk, hanem azt is, hogy milyen erőbehatásnak, mennyi ideig kell ellenállnia az üvegnek.

 

A műanyag ablakok legtöbbször választott díszüvegei

fehér csincsilla üveg műanyag ablakba

bronz csincsilla üveg műanyag ablakba

Afrika üveg műanyag ablakba


fehér üveg műanyag ablakba


matt delta üveg műanyag ablakba


matt bambusz üveg műanyag ablakba

További műanyag ablakoknál alkalmazott üvegezések


agyvelő üveg műanyag ablakba


basak üveg műanyag ablakba


boncuk  üveg műanyag ablakba


bronz aero üveg műanyag ablakba


bronz bagoly üveg műanyag ablakba


bronz bambusz üveg műanyag ablakba


bronz bambusz üveg műanyag ablakba


bronz creppy üveg műanyag ablakba


bronz delta üveg műanyag ablakba


bronz deutsch üveg műanyag ablakba


bronz farao üveg műanyag ablakba


bronz görög üveg műanyag ablakba


bronz gótik üveg műanyag ablakba


bronz körös üveg műanyag ablakba


bronz kura üveg műanyag ablakba


bronz madeira üveg műanyag ablakba


bronz matt delta üveg műanyag ablakba


bronz niagara üveg műanyag ablakba


bronz szilvi üveg műanyag ablakba


buborék üveg műanyag ablakba


buket üveg műanyag ablakba


buzul üveg műanyag ablakba


creppy üveg műanyag ablakba


deniz üveg műanyag ablakba


diamante üveg műanyag ablakba


dolma üveg műanyag ablakba


farao üveg műanyag ablakba


fehér aero üveg műanyag ablakba


fehér Alex üveg műanyag ablakba


fehér alexandrai üveg műanyag ablakba


fehér deutsch üveg műanyag ablakba


fehér bambusz üveg műanyag ablakba


fehér barokk üveg műanyag ablakba


fehér fatörzs üveg műanyag ablakba


fehér felhő üveg műanyag ablakba


fehér görög üveg műanyag ablakba


fehér gótik üveg műanyag ablakba


fehér kura üveg műanyag ablakba


fehér mozaik üveg műanyag ablakba


fehér niagara üveg műanyag ablakba


fehér szalag üveg műanyag ablakba


fehér denzim üveg műanyag ablakba


gul üveg műanyag ablakba


matt flutis üveg műanyag ablakba


matt quattrix üveg műanyag ablakba


orchidea üveg műanyag ablakba

Ablak raktárról


SCHÜCO 82 AS

7 légkamrás fehér műanyag ablakok szabvány méretben raktárról azonnal megvásárolhatóak 3 rétegű üvegezéssel.

Beépítő kellékek

Mostantól nem csak ablakot és párkányt vásárolhat tőlünk raktárról. De a műanyag ablak beépítéséhez szükséges tokrögzítő csavart, PUR habot és sziloplasztokat is megvásárolhatja egy helyen.

Redőny akció


Műanyag redőny már 

bruttó 14,341 Ft/m2 


Kombi kivitel beépített rolós szúnyoghálóval csak 

bruttó 21,045 Ft/m2

Párkány raktárról

műanyag párkány

Fehér műanyag párkányok minden méretben INGYENES méretre vágással raktárról azonnal vihetően  már 

bruttó 2,265 Ft/m

SMART SLIDE

műanyag bejárati ajtó

A HEVESTHERM legújabb inovációja, a toló ajtók új generációját képező HEVESTHERM SMART SLIDE tolóerkélyajtó rendszer. A Smart Slide toló ajtók legfőbb jellemzője, a könnyű kezelés és a kedvező ár.

Partnereink

Hevestherm ablakok

Aluplast nyílászárók

schüco

veka ablakok

Salamander műanyag ablak

Műanyag párkány.hu Műanyag párkány raktárról

Amerikai toló ablakok

Redőnyök és szúnyoghálók egyhelyen

Korall-ablak kiemelt hevestherm partner

Ablakos kisokos

Elege van, hogy nem tudja melyik szakkifejezés mit jelent a műanyag nyílászárók világában? Akkor most jó helyen jár.

Olvassa vagy kérdezzen tőlünk ha nem talál választ felmerülő kérdéseire.


Egyedi ajtóink

műanyag ajtó Modern díszpanellel

Egyedi szálcsiszolt alumíniummal díszített speciális üvegezésű műanyag bejárati ajtóink

Díszüvegek


Tudta, hogy műanyag nyílászáró vásárlásakor nem csak azt döntheti el 2 vagy 3 rétegű üveget szeretne. Lehetőség van műanyag nyílászáróiba egyedi díszüveget is rendelni ugyan olyan  hőszigetelő érték mellett.