Nyílászáró.eu

Műanyag ablak, Fa nyílászáró, Beltéri ajtó 2006 óta

Árajánlat kérés ablak

Legyen szó műanyag ablakról vagy fa nyílászáróról, ha pontos elképzelése van, vagy csak kíváncsi mennyibe kerülne a legoptimálisabb áron műanyag ablakcseréje, netán a legolcsóbb ablak ár érdekli, pár kattintással egyszerűen küldheti el ajánlat kérését.

Árajánlat kérés

Függönyfal
Alumínium portál

INGYENES FELMÉRÉS


az ingyenes helyszíni felméréssel kapcsolatos részletekért kattintson IDE

Akciós műanyag ablak

műanyag nyílászáró ár

Kiváló minőségű német SCHÜCO 7 légkamrás műanyag nyílászáró fehér színben akciósan akár 3 rétegű üvegezéssel -37% kedvezménnyel

90x150cm Bukó nyíló ablak

2 rétegű üvegezéssel

nettó 35 343 Ft

3 rétegű üvegezéssel

nettó 43 678Ft

Most ajándék melegperemes üvegezéssel

Műanyag ablak üvegei

műanyag ablak üvegezések

tekintse meg műanyag nyílászáróinkba használt biztonsági, fokozottan hőszigetelő és dísz üvegezéseket.

Emelő toló erkélyajtó


Tekintse meg a egyedül álló emelő-toló erkélyajtó knálatunkat. Akadálymentes süllyesztet küszöbbel 19-22 cm-es tokvastagsággal és akár 6,5 méteres gyártási mérettel.

Fa nyílászáró 68mm


Tekintse meg kiváló minőségű és felületkezelésű Borovi fenyőből készült fa nyílászáróinkat

Új termék fa ablak 88mm


Minőségi extra vastag 88mm-es beépítési mélységgel rendelkező borovi fenyő fa nyílászárók. Most AJÁNDÉK 3 rétegű üveggel

Facebook

Biztonságos weboldal

Flipboard - Nyílászáró világ

Miért párásodik a műanyag ablak?

A mai korszerű ablak esetében is jelentkezhet párásodás ugyan úgy ahogy a régi ablakok esetében. Természetesen ebben az esetben az okok máshova vezethetőek vissza, de mivel egy visszatérő jelenségről beszélünk, így érdemesnek találtuk kitérni rá. A pára az ablakok esetében a tokon de első sorban az üvegfelületen megjelenő nedves ködös lecsapódás. Ennek az okai több dologra vezethetőek vissza.

A régi korszerűtlen elvetemedett nyílászárók esetében a rossz légzárás miatt beáramló hideg levegő folyamatosan felhígította a benti levegő páratartalmát, ami sok esetben meggátolta a nyílászárón megjelenő párásodást (csökkentette a relatív páratartalmat). A korszerű nyílászárók megjelenésével a jó hő és hangszigetelés magával hozta mintegy járulékosan a természetes légcserélődés megszűnését. Ezzel együtt a lakóterek relatív pára tartalma is megnövekedett, a hibás vagy nem megfelelő szigetelési technológiák alkalmazásával akár penészesedés is kialakulhat. Az ablakokon két féle képen jelenhet meg páralecsapódás az üveg külső és a belső oldalán is.

Párásodás a külső üvegen

A hővédő üvegezések esetében nyílászáró külső oldalán esetenként megjelenő páralecsapódás nem hibás kivitelezés eredménye, hanem ellenkezőleg, épp a nyílászáró jó szigetelő képességének köszönhető külső alacsony felületi hőmérsékletének eredménye.

Párásodás a belső üvegen

Az ablakok belső oldalán megjelenő párásodás oka a legtöbb esetben a nem megfelelő szellőztetés, vagy a belső párkányokra tett virágok és lakásdíszek esetenként a függönyök okozzák a páralecsapódást a nyílászárón. Ennek oka, hogy az ablakok elé tett tárgyak gátolják vagy megtörik a levegő cirkulációjának útját.

Hogyan védekezhetünk a párásodás ellen?

Az első minden kép az legyen, hogy ellenőrizzük a páratartalmat. A normális páratartalom 50-60% között van. De nézzük csak meg mi történik ha a helyiségben elkezdünk ruhát szárítani, vagy a konyhában főzünk fedő nélkül. A páratartalom azonnal elkezd felkúszni akár 80-90%-ig. Ha fűtés szezon előtt vagyunk akkor érdemes az ablak bukó funkciójával a felesleges párától megszabadulni, de fűtés szezonba ezt nem túl szerencsés alkalmazni mert a fűtésenergia nem olcsó. Ilyenkor igyekezzünk naponta többször is (ha tehetjük 2-3 alkalommal) is rendesen kiszellőztetni. Ez alatt azt értjük, hogy az a ablakot sarkig nyitva lehetőleg kinyitva a beltéri ajtókat, megfelelő légáramlást kelteni. Az így kiszellőztetett helyiségbe érezhetően tisztább lesz a levegő, és a pára tartalom is percek alatt visszaesik. A hirtelen rövid idő alatt bejuttatott friss levegő nem fogja növelni a fűtés számlát mert a helyiség nem hűl vissza ilyen gyorsan.

Fontos, hogy néhány rossz szokásunkat is elhagyjuk (már ha van ilyen), ezek a fedő nélküli víz forralás, egyrészt mert lassabban fog felforrni a víz az edénybe ami több energiát igényel, valamint ha felforrt a víz, nyugodtan visszább vehetjük a hőfokot mert 100 °C felé úgy sem tudjuk a vizünket melegíteni. A fedő nélküli vízforralás sokkal nagyobb párával jár így ez is egy ok lehet.

A legnagyobb problémát a nyitott fürdőszobák és a szobákban száradó ruhák okozzák. Ha van szárító funkció a mosógépen akkor használjuk azt, a fürdéskor keletkező párát ne a beltéri ajtón keresztül engedjük ki a lakásba, hanem az elszívóra bízzuk a dolgot. Ha életterünk olyan, hogy nincs lehetőség a ruhák megfelelő helyen történő szárítására, akkor ideális lehet a légbevezetők alkalmazása. Ilyen pl. az AERECO EMM916 higroszabályzású légbevezető ami az ablakra szerelve kinyílik, majd ahogy csökken a pára úgy záródik vissza.

A rosszul beállított, vagy nem megfelelő minőségű ablak ugyan csak okozhatja a pára megjelenését. Ez jobb esetben csak egy nyári álláson hagyott zárbeállítás eredménye (lásd az ablakok téli és nyári beállítása) de okozhatja a tömítő gumi silány minősége vagy annak elöregedése. A nem megfelelő tömítő gumi idő előtt, vagy már eleve nem tudja az ablak tok és szárny illeszkedését megfelelően kitömíteni, így az ablak elkezd "húzni" vagyis nem szigetel rendesen. Ha ez a hiba oka, akkor vagy utána kell állítani a vasalatot, de ha régebbi nyílászáró esetén a tömítő gumik cseréje is időszerű lehet.

Ablak raktárról


SCHÜCO CT 70 AS

5 légkamrás fehér műanyag ablakok szabvány méretben raktárról azonnal megvásárolhatóak 2 rétegű üvegezéssel.

Beépítő kellékek

Mostantól nem csak ablakot és párkányt vásárolhat tőlünk raktárról. De a műanyag ablak beépítéséhez szükséges tokrögzítő csavart, PUR habot és sziloplasztokat is megvásárolhatja egy helyen.

Redőny akció


Műanyag redőny már 

nettó 6,401 Ft/m2 


Kombi kivitel beépített rolós szúnyoghálóval csak 

nettó 10,450 Ft/m2

Párkány raktárról

műanyag párkány

Fehér műanyag párkányok minden méretben INGYENES méretre vágással raktárról azonnal vihetően  már 

bruttó 1,891 Ft/m

Műanyag ajtó

műanyag bejárati ajtó

HEVESTHERM HT15 akciós fehér bejárati ajtó max 100x210cm méretig választható panellel több ponton záródó görgős zárszerkezettel akciósan bruttó 154 320 Ft-tól

Beltéri ajtó akció

beltéri ajtó raktárrólTömör beltéri ajtó választható színben raktárról 2 napos szállítási idővel 90x210cm méretben 

Partnereink

Hevestherm ablakok

Aluplast nyílászárók

schüco

Horizont műanyag ablak

Rehau műanyag nylászáró

Hevestherm ablakok

Salamander műanyag ablak

Műanyag párkány.hu Műanyag párkány raktárról

Amerikai toló ablakok

Redőnyök és szúnyoghálók egyhelyen

Korall-ablak kiemelt hevestherm partner

Ablakos kisokos

Elege van, hogy nem tudja melyik szakkifejezés mit jelent a műanyag nyílászárók világában? Akkor most jó helyen jár.

Olvassa vagy kérdezzen tőlünk ha nem talál választ felmerülő kérdéseire.


Egyedi ajtóink

műanyag ajtó Modern díszpanellel

Egyedi szálcsiszolt alumíniummal díszített speciális üvegezésű műanyag bejárati ajtóink

Díszüvegek


Tudta, hogy műanyag nyílászáró vásárlásakor nem csak azt döntheti el 2 vagy 3 rétegű üveget szeretne. Lehetőség van műanyag nyílászáróiba egyedi díszüveget is rendelni ugyan olyan  hőszigetelő érték mellett.